We starten het jaar met een kort en krachtig dagboekje van 30 december tot en met 3 januari. Alweer drie dagen zij er voorbij in het nieuwe jaar, wat bizar! De dagen zijn voorbij gevlogen, maar het was anders dan normaal. Normaal gesproken was dit weekend de start van het vastelaovesseizoen, maar helaas, dit jaar niet….

kaasfondue_sokkertantes

Het afsluiten van het jaar deed ik 30 december stiekem al een beetje. Ik maakte een kaasfondue (die echt goddelijk machtig was) en Yoni en Willeke joinde mij om hem op te eten. Gezelligheid alom!
Overdag was ik al een flink stuk met Willeke gaan wandelen, om het jaar goed af te sluiten. We besloten te gaan wandelen in het Leudal en na afloop genoten we van een warme chocomel (MET slagroom). Loved it!

oudopnieuwsokkertantes

Van oudjaarsdag heb ik eigenlijk weinig tot geen foto’s. Overdag deed ik het rustig aan en voelde ik me toch enigzins eenzaam omdat ik oud op nieuw alleen zou doorbrengen. Voor een gedeelte een keuze die ik zelf had gemaakt, voor een gedeelte was het nou eenmaal zo. Overdag had ik er aanzienlijk meer moeite mee dan ‘s avonds.

Ik ging lekker uitgebreid in bad en genoot van een heerlijke pornstar martini van TwentyTwo Cocktail en the Crown. Oudjaarsavond heb ik dan ook vooral seizoen 4 van The Crown gebingewatched en precies om middernacht was ik klaar met het seizoen. Maar stom als ik ben, kan ik nu dus echt NIET wachten op het nieuwe seizoen, help!

oudopnieuwsokkertantes

Natuurlijk dronk ik niet alleen cocktails, maar had ik ook voor heerlijk eten gezorgd. Bistro Two was mijn chef vanavond en tussen mijn baddersessies door dook ik beneden de keuken in voor de drie gangen. Vooraf had ik een heerlijke Caesar Salad, het hoofdgerecht was Herrefordrund met groentes en het toetje was een heerlijke Lemon Meringue taart. En natuurlijk ging er om 12 uur nog een appelbeignet naar binnen, omdat dat er nou eenmaal bijhoort.

sokkerantes1januari2021

Nieuwjaarsdag begon ik al vroeg met een wandeling om de Meinweg. Ik heb mezelf als doelgesteld dat ik elke dag minimaal 10.000 stappen willen zetten en tijdens deze wandeling kwam ik er weer achter waarom dat wandelen zo fijn is. Muziek op, wandelen en gewoon gaan. Kijken waar die benen me heen brengen. Even een momentje van rust en bezinning, zeker in deze tijd kan ik hier enorm van genieten.

Nog een foto van de prachtige natuur op de Meinweg. Elk stukje is anders en elke keer als ik hier wandel dan prijs ik me gelukkig dat dit eigenlijk zo goed als in mijn achtertuin ligt. Limburg waat bösse sjoon!

Verder deed ik vrijdag vrij weinig, ik ging even op bezoek bij mama en deed ik een klein middagdutje. Het jaar begon dus lekker rustig.

Zaterdagochtend was het tijd voor een online lesje via Zoom!. De online cursussen zijn voor mij echte geluksmomentjes, omdat ik toch nog aan het werk ben en daardoor het idee heb dat ik mensen om me heen heb. De cursisten gingen vandaag tijdens de les voor het eerst aan de slag met poeders gecombineerd met schmink en dat is altijd even een spannend momentje.
De livemomentjes zijn altijd korte instructiemomenten van 20 minuutjes en daarna gaan de cursisten zelf aan de slag.

sokkertanteskloontje

Ik had daarna zelf de schminkkriebels te pakken en maakte mijn eerste lookje van 2021. Het werd een lieflijk, zoet en kleurrijk Sôkkertantes Kloontje. We mogen dit jaar dan misschien wat (heel) minder vastelaovend gaan vieren als andere jaren, maar dat betekent niet dat de kleurrijke vastelaovesschminkjes waar ik zo van hou niet gemaakt gaan worden. Ik geniet altijd extra van deze tijd van het jaar en dat zal ik de komende weken dan ook met jullie blijven delen.

soepsokkertantes

‘s Middags ging ik naar de winkel en kwam ik thuis met een flinke pompoen. Daar heb ik lekker verse pompoensoep van gemaakt en die had ik zo lang gepureerd dat het soepje superzacht en romig was geworden. Als ik deze foto zie krijg ik er alweer honger van. Misschien dat ik toch nog maar een tripje naar de supermarkt moet plannen deze week.

wandelingsokkertantes

Zondag begon ik de dag wederom met een online lesje voor de VastelaovesSjnuutjes course en daarna heb ik even flink aan de administratie gewerkt. Alle mensen die volgende week gaan starten aan de online courses hebben een mailtje gehad en daarna heb ik nog even een flinke extra bestelling geplaatst bij de groothandel, zodat iedereen ook weer de juiste spulletjes kan bestellen in mijn webshop voor ze echt gaan beginnen. ‘s Middags ging ik er weer op uit, want om 2 uur had ik pas 998 stappen gezet…. daar moest even iets aan gedaan worden. Ik wandelde een rondje rond de vijvers van de Maasnielderbeek.

 

patchworksokkertantes

De avond sloot ik gezellig af met het spelen van Patchwork, wat een geinig spelletje.

De eerste drie dagen van het jaar zijn voorbij gevlogen, maar waren ook vreemd. Hoe was jullie start van het nieuwe jaar?

Liefs,

Ingrid